Hoppa till innehåll

Minskad hotelladmin med botar: Lärdomar från Ekman Hotels

Hotellbranschen har alltid handlat om människor, att skapa minnesvärda upplevelser för gäster och att leverera exceptionell service. Samtidigt finns det en annan sida av branschen som sällan syns på ytan: administrationen. 

Hotellpersonal spenderar dagligen timmar på manuella uppgifter som att uppdatera bokningar, kassaflöden och personalbeläggning – men så behöver det inte vara. 

Actigate hyr ut botar som automatiserar bort de där repetitiva uppgifterna som hotell egentligen inte har tid för. Så att hotellpersonal istället kan fokusera på att optimera gästupplevelsen och intäkterna. 

Här får du se hur botar kan hjälpa hotellkedjor att frigöra resurser och öka lönsamheten, med exempel från Actigate-kunden Ekman Hotels. 

Administration stjäl tid och resurser 

Många hotellchefer lägger mer tid än de skulle vilja på administration. Full kontroll över bokningsläget, rätt prissättning och effektiv internrapportering är avgörande för ett hotells framgång. De här uppgifterna hanteras ofta manuellt, vilket både ökar risken för fel och stjäl värdefull tid. 

För hotellkedjan Ekman Hotels, som hade ett stort behov av att hantera information från kassatransaktioner, bokningar, personal och bokföring, blev den manuella administrationen allt mer betungande. Utmaningen växte i takt med deras expansion och behovet av effektivisering blev tydligt. Lösningen för dem blev att använda Actigates botar.

Botar kan frigöra tid och öka lönsamheten 

Genom att automatisera repetitiva uppgifter som att uppdatera beläggningsrapporter, prognostiserat kassaflöde och stämma av lönsamhet kan hotell minska den tid som går åt till manuellt arbete.

Hos Actigate kan du hyra botar som är skräddarsydda för att hantera hotelladministration.

Botarna minskar inte bara den administrativa bördan, utan bidrar också till ökad lönsamhet genom bättre beslutsunderlag. De kan till exempel generera rapporter baserat på data som de samlar in från hotellets boknings- och kassasystem. Automatiserade rapporter ger hotellchefer snabbt de insikter de behöver för att fatta informerade beslut.  

Genom att låta botarna hantera admin kan hotellets personal istället fokusera på uppgifter som har direkt påverkan på gästernas upplevelse och verksamhetens framgång. 

Actigate samarbetar med flera ledande system i hotellbranschen. Genom partnerskap med branschsystem som Mews, HotSoft och PriceMyHotelRoom kan Actigate snabbt konfigurera botar som hämtar och skickar data mellan plattformarna.

Inom hotellbranschen finns det många rapporteringssystem som kan ta fram nyckeltal, men det som gör Actigate unikt är flexibiliteten och förmågan att anpassa sig till varje enskild hotellkedjas behov och system. 

Detta passade Ekman Hotels, som ville ha en lösning som inte bara adresserade den nuvarande situationen utan som också var flexibel nog att hantera framtida förändringar.

Datadrivna beslut med automatiserade veckorapporter

Ekman Hotels behövde en lösning som kunde hantera den ständigt ökande mängden data från flera affärssystem. Genom att hyra botar från Actigate fick de en lösning som automatiskt samlar in och bearbetar all viktig information från alla deras affärssystem.

Actigate har gjort det möjligt för Ekman Hotels att generera automatiska veckorapporter som täcker allt från total revenue management och kassaflöden till beläggningsprognoser. Rapporterna distribueras automatiskt via e-post och Microsoft SharePoint, vilket gör det enkelt för hotellchefer att snabbt få tillgång till rätt information och fatta välgrundade beslut i vardagen. 

Hotell har mycket att vinna på automatisering

Hotellkedjor kan spara både tid och pengar genom att automatisera tidskrävande och repetitiva uppgifter.

För hotell som Ekman Hotels har Actigate blivit ett avgörande verktyg i den vardagliga verksamheten och många hotellkedjor står nu inför samma beslut – att ta steget mot automatisering och lämna det manuella arbetet bakom sig.

Är du nyfiken på vad automatisering kan göra för ditt hotell? Se hur Actigate hjälper hotellkedjor att automatisera bort tidskrävande administration, spara resurser och öka lönsamheten.